fbpx
yoga surf Santa Cruz surfhouse event vacation

Surf in style!

yoga surf Santa Cruz surfhouse event vacation

Ultieme balans vakantie

Yoga geeft je de souplesse en de lenigheid die kan gebruiken bij het surfen.
Surfen geeft je voldoening door één te zijn met de natuur, de oceaan en het water.
Twee sporten die zo mooi bij elkaar passen en elkaar complementeren. Daarom is de samenwerking tussen           “YO”, yoga-school Valkenburg en Santa Cruz Surfhouse, Portugal, een die vanzelfsprekend is.
Wij bieden jullie een volledig verzorgde week aan waar de combinatie yoga en surfen voorop staat. De yoga lessen zullen worden verzorgd door Elijah Benjamin en worden ingevuld met Vinyasa Flow en Yin Yoga. De stijlen in het kort:

Het woord Vinyasa betekent letterlijk “to place in a special way”. Vinyasa Flow is een dynamische vorm van yoga, bestaande uit een creatieve reeks van asana’s (houdingen) die aan elkaar worden verbonden door middel van ademhaling.Yin Yoga is een vorm van Yoga waarbij we de verschillende houdingen langere tijd aanhouden, de aandacht zal hier niet liggen op het rekken van spieren maar op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten.
Elijah: “Dat Surfen en Yoga bij Santa Cruz Surfhouse samen komen is iets heel moois. Een interessante uitdaging om de yoga functioneel aan te laten sluiten op het surfen. Om bepaalde elementen, zoals bijvoorbeeld de balans die je nodig hebt voor het surfen sterker terug te laten komen in de yoga lessen. Ik kijk er erg naar uit om gedurende de week dingen aan te kunnen reiken waar je op je surf board profijt van gaat hebben, maar misschien belangrijker nog in je dagelijkse leven.”

De surflessen, gegeven door Santa Cruz Surfhouse, vinden dagelijks plaats en afhankelijk van de condities en de getijden bekijken we waar en hoe laat deze plaats vinden. Lessen duren gemiddeld 1 tot 2 uur…

Je verblijft in onze traditioneel gebouwd huis in Santa Cruz, Torres Vedras, Portugal. Waar je De beschikking hebt over een prachtige tuin met zwembad en een groot terras. Woonkamer en een poolbiljard.
De kamers hebben allen een surf thema en zijn van alle gemakken voorzien. WIFI is gratis in het hele huis aanwezig.
Volledig verzorgd wil ook zeggen dat alles fijn geregeld is voor je. Yoga en het surfen zijn fysiek redelijk zwaar en daardoor moet de innerlijke mens ook goed verzorgd worden. We zullen dan ook zorgen dat er een goed ontbijt, lunch en diner bereid wordt. Vegetarisch of vegan is hier geen probleem!

Je hebt de keuzen uit verschillende kamer in verschillende prijsklasse;
Shared-room, een fantastisch verblijf in een apart gebouw geschikt voor 9 personen die slapen in zeer luxe stapelbedden. Het sanitair voor deze mensen is in een buiten-badkamer met douche.
Prijs; € 599,-
Tweepersoons kamers met gedeelde badkamer (2x), Deze kamers bevinden zich op de begaande grond. En hebben de beschikking over een zeer ruime badkamer met douche en ligbad.
Prijs; € 699,-
Tweepersoons kamers met privé badkamer (2x), Deze kamers bevinden zich op de eerste verdieping waar ook onze poolbiljard staat. En een ruim balkon is om de ondergaande zon te kunnen aanschouwen. Het zijn zeer ruime kamers met grote ingebouwde kleding kasten en hebben zoals gezegd een privé badkamer met douche en ligbad.
Prijs; € 899,-
Prijzen zijn incl. Verblijf, ontbijt, dinner, yoga- en surf lessen, transfer van en naar Lissabon airport.                          Vluchten moet je dus zelf te regelen!!

Voor boekingen en eventueel meer informatie graag contact met ons opnemen! info@santacruz-surfhouse.com

Wat gaan we doen die week?


Eigenlijk komt het maar op een ding neer “unwinding”. Lekker weer eens helemaal tot je zelf komen. Het surfen, de oceaan, het water maar natuurlijk ook de rustgevende yoga, gaan je hierbij helpen!
Een voorbeeld van een dag;

De zon schijnt al heerlijk door de bomen, de tuin in op het zwembadwater. De geur van het ontbijt, de koffie, een gebakken eitje, een lekkere toast met avocado of een verse smoothie komt je tegemoet.
Heerlijke eerst een yoga sessie om ons lichaam goed wakker te maken, heerlijk ontbijten en dan langzaam          “vamos a praia” (op naar het strand).
Gonçalo onze surfleraar staat al te wachten. Op de achtergrond de oneindige zee. De golven rollen prachtig en krachtig op het strand. Omkleden en hop heerlijk t water in, om met de zee en haar golven te gaan spelen en daar dezelfde balans proberen te vinden die je tijdens de ochtend yoga les al had gevonden.
Een kleine lunch van broodjes, fruit en een echte Portugeese bolo. Wat warme thee en heerlijk relaxen op het strand. Boek lezen of even contacten met het thuis front, maar vooral genieten, genieten van al het mooie om ons heen.

“Thuis” aangekomen na een heerlijke innovatieve dag vol met nieuwe indrukken, even een duik in het zwembad. De crew van Santa Cruz Surfhouse is druk met het voorbereiden van ons dinner. Het ruikt al weer heerlijk. Voor de één een verse munt thee voor de ander een koud bietje om langzaam de avond in te gaan. Het kampvuur wordt ontstoken en chille vibes spelen op de achtergrond. De dag, het surfen worden besproken tijdens het eten. Een heerlijke dag was het weer. Op naar de volgende…